Hjärnvågor som påverkar din hjärna

Alla vet vi att hjärnan är ett elektrokemiskt organ. Neurologer förklarar att om alla våra nervceller skulle aktiveras på samma gång, skulle det finnas tillräckligt med energi för att driva en glödlampa!! Tillsammans – när hjärnvågorna är i balans – skapar de harmoni och funktion i ditt sinne och kropp.

Alla hjärnvågor är lika viktiga. De är alla resultatet av den elektriska aktiviteten hos nervceller och mentala tillstånd. Med min unika laser kan jag påverka dessa frekvenser som just du behöver och ge din hjärna balas för att du ska må bra.

Deltavågor

En hälsosam nivå av deltavågor är bra för ditt immunförsvar, sömn och inlärning. Generellt är deltavågor kopplade till omedvetna kroppsliga aktiviteter, såsom att reglera hjärtrytmen och matsmältningen. Dessa hjärnvågor hjälper din hjärna att producera mer serotonin.

Thetavågor

Dessa vågor är mestadels relaterad till fantasi, reflektion, avslappning och sömn. Thetavågor är mer aktiva när vi upplever väldigt djupa känslor. Till exempel när vi precis avslutat en ansträngning som kräver mycket energi, när vi slappnar av och låter vår fantasi “flöda fritt ”, då är thetavågorna som mest aktiva i hjärnan.

En hälsosam nivå av thetavågor är bra för kreativitet, emotionell sammankoppling och intuition. Dessa hjärnvågor hjälper din hjärna att producera mer Gaba.

Alfavågor

Dessa uppstår i de där skymningstillståndet när vi är avslappnade men inte somnat in. Alfavågor hjälper oss att koncentrera oss – att se våra mål tydligare. De lugnar ned oss och hjälper oss att vara mindre rädda. De förbättrar även vårt minne, hjälper oss att tappa vikt, sluta röka och förbättra vårt immunförsvar. Alfa vågor hjälper din hjärna att producera acetylkollin.

Beta

Dessa ligger i ett högt spektrum av frekvenser som kommer från intensiv nervverksamhet. De är mest aktiva när vi har fullt fokus, är på alerten och är grymma på att lösa problem eller när vi söker efter stimulans. Dessa hjärnvågor hjälper din hjärna att producera dopamin.

Gamma

Dessa är associerade med höga nivåer av kognitiva bearbetning. De är kopplade till vår inlärningsstil, vår förmåga att ta in ny information samt våra sinnen och förnimmelser.

Personer med mentala problem eller inlärningssvårigheter tenderar till att ha mindre än hälften den vanliga gammavågsaktiviteten. Höga toppar av gammavågor ses under tillstånd av lycka. REM-sömnen tenderar också att karaktäriseras av höga aktivitetsnivåer i gamma vågor.